Tko smo mi?

Kristova Crkva Vukovar pripada crkvama (evanđeoske, protestantske, neovisne) reformacijske baštine. Njezino se učenje temelji na Bibliji. Promiče duhovne vrednote i život u skladu s Evanđeljem te Isusovim djelovanjem i naučavanjem . Prva Kristova Crkva u Hrvatskoj nastala je u Zagrebu 1985. godine u Amruševoj ulici. Uz druge djelatnosti, bila je vrlo aktivna u humanitarnom radu, radijskoj službi, ekumenskim večerima kršćanske poezije i glazbe te izdavaštvu.

Vlada Republike Hrvatske sklopila je 2003. godine ugovor od međusobnog interesa s Kristovim Crkvama u Hrvatskoj, kojim su Crkve stekle pravnu osobnost i mogućnost javnog djelovanja u društvenoj zajednici u skladu sa Zakonom o pravnom položaju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

"Vizija Kristovih Crkava je pomoći ljudima da upoznaju Boga na osoban način u Kristu Isusu jer život po biblijskim vrijednostima donosi istinsku radost, mir, usmjerenje, sigurnost i svrhovitost života." (iz općeg napisa o djelovanju Kristovih crkava)

Kristova Crkva Vukovar

Kristova Crkva Vukovar unajmljuje prostor u centru Vukovara - u Teslinoj 4. Registrirana je 26. siječnja 2018. godine. Prije toga, djelovala je kao misija Kristove Crkve - Kušlanova u Zagrebu. Tijekom misijskog djelovanja pokrenula je "Dolinu blagoslova" (2010.-2017.), ekumenske večeri poezije i glazbe. Na ovom su projektu zajednički radile Crkva Božja u Vukovaru (nositelj organizacije) i Kristova Crkva (idejni pokretač).
Nakon registracije Kristove Crkve Vukovar, u prostorima Tesline 4 održavaju se bogoslužja - nedjeljom u 10:00, proučavanje Biblije - srijedom u 17 sati. Kristova Crkva Vukovar je surađivala ili surađuje s udrugama MARIJINI OBROCI (Goran Molnar) iz Vukovara, SVJETSKI MOLITVENI DAN (Nataša Vukadinović, prof. Kata Lenđel, Renata Jurčević Pšenko), LUČ (Dragica Aleksa) iz Berka te EKUMENSKA INICIJATIVA ŽENA iz Omiša. TV i radijske emisije emitira na Vinkovačkoj TV, te radijskim postajama u Vukovaru, Osijeku, Đakovu i Županji.
Zahvaljujemo pojedincima različitih vjeroispovijesti, crkvama, kršćanskim zajednicama i udrugama koje nas podržavaju u ekumenskim nastojanjima te s nama rade na zajedništvu kršćana i svih ljudi dobre volje. Zahvaljujemo također Kristovoj Crkvi u Varaždinu i Kristovoj Crkvi - Kušlanova u Zagrebu na molitvama, pronalasku prostora (Mladen Dominić) i plaćanju najma u počecima.
Na ovoj će web stranici, posebno biti naglašena služba "Dolina blagoslova", u kojoj je Kristova Crkva Vukovar zasad posebno aktivna.

o_nama2
8

Božji šapat u Dolini blagoslova

Ovdje možete preuzeti digitalnu verziju knjige Božji šapat u Dolini blagoslova, koja sadrži životna iskustva i motivacijske poruke autora Vlade Pšenka. Za one koji žele tiskano izdanje mogu nam se obratiti mailom ili telefonom i rado ćemo im poslati besplatan primjerak ove knjige.

Dojmovi čitatelja

Poslije prvog čitanja ove emotivne knjige, osjetio sam duboko potrebu u sebi da je još jednom pročitam. I to s ciljem da dublje razotkrijem suštinu sadržaja. Stranice ove knjige skrivaju jednu božansku istinu o tome kako naš svemogući Bog svaku nevolju i stradanje pretvara u blagoslov. Knjiga zrači nježnošću i čistoćom Božje ljubavi, gdje Sveti Duh vapi i poziva na vjeru i poslušnost za spasenje ljudske duše. Jasno i transparentno nam govori da jedino hrabrim hodanjem Njegovim putem imamo sigurnost da ćemo biti više nego pobjednici. Osobno, sebe smatram djetetom Vukovara, jer četiri godine moje najranije mladosti (1954.-1958.) proveo sam u tom gradu kao učenik srednje vojno-glazbene škole, gdje sam se profesionalno i na osobnom nivou formirao.

Gledajuć sve te scene, srce mi se silno pritiskalo u grudima a suze su tekle od tuge koja me obuzimala. Jedva sam uspijevao prekinuti plač, pitajući Gospodina u svojim mislima: „Zašto sve ovo Isuse?“ Ali ako ja ne znam, on je ta koji zna imože pretvoriti dolinu suza u blagoslov. On liječi naše rane, tješi nas i hrabri i kad je najteže.

Vangel Mačkovski

Prije svega da se zahvalim na lijepoj knjizi "Božji šapat u Dolini blagoslova" koju ste mi darovali. Knjigu sam pročitala i veoma me se dojmila vašim životnim iskustvima. Ne želim puno duljiti već su samo reći da svatko treba slijediti Božji put i osluškivati Boga, jer je on u nama i samo onaj koji uistinu ima vjeru u njega uvijek će imati snagu i pobijediti uz Božju pomoć sve prepreke što ga snađu na životnom putu.
I kao što je Martin Luther rekao: "Ono što sam zadržao u svojim rukama, izgubio sam. Ono što sam stavio u Božje ruke, još uvijek imam.“

Ljerka G., Osijek

U Crikvenici sam prisustvovala seminaru u Life Centru od 18-22.04.18.godine sa suprugom.Tada sam dobila na dar knjigu koja je ponuđena svima koji su bili tamo. Moja majka koja ne čita Bibliju, rekla je da joj se neobično sviđa.Ne može se dovoljno zahvaliti, ni opisati koliko je radosti donijela u zahtjevnom periodu mog života.

Vedrana T., Split

Imate li pitanja? Pošaljite nam poruku!

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja, komentare, pohvale pa i pokude. Kliknite na dugme i pošaljite nam poruku.